Dorsz w śmietanie

Dorsz w śmietaniePotrzebne ci będą:

  • 80 dag filetów z dorsza
  • 1 cebula
  • 5 łyżeczek mąki
  • 3 łyżeczki oleju
  • 100 ml śmietany
  • 1/2 l mleka
  • świeża bazylia
  • świeży lubczyk
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety z dorsza moczyć w mleku 20 minut. Następnie odsączyć i pokroić w niewielkie kawałki. Posypać szczyptą soli i pieprzu. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoto. Następnie przełożyć je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, przysypać pokrojoną w plastry cebulą, dodać kilka listków bazylii i lubczyku i zalać śmietaną. Zapiekać 15 minut w temperaturze w 200 st. C. Dorsz w śmietanie gotowy, smacznego 😉

Zobacz także PIECZONE UDKA KURCZAKA Z PUREE

 Dorsz w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *