Potrzebne ci będą:
- 6 dużych jajek
- 3 szklanki kukurydzy z puszki, osączonej
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki świeżo startego sera cheddar
- sól
- świeżo zmielony pieprz czarny
- liście sałaty
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Natłuść olejem 8 standardowych foremek do babeczek. W dużej misce roztrzep jajka z mlekiem, dodaj kukurydzę, ser i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem. Łyżką rozłóż mieszankę do foremek. Piecz około 15 minut, aż babeczki urosną i zrumienią się na złotobrązowy kolor. Po wyjęciu z piekarnika odstaw foremki na 5 minut do przestudzenia, następnie wyłóż babeczki na talerz. Podawaj na ciepło z liśćmi sałaty.
Smacznego