Babeczki jajeczno – kukurydziane

Babeczki jajeczno - kukurydzianePotrzebne ci będą:

  • 6 dużych jajek
  • 3 szklanki kukurydzy z puszki, osączonej
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki świeżo startego sera cheddar
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz czarny
  • liście sałaty

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Natłuść olejem 8 standardowych foremek do babeczek. W dużej misce roztrzep jajka z mlekiem, dodaj kukurydzę, ser i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem. Łyżką rozłóż mieszankę do foremek. Piecz około 15 minut, aż babeczki urosną i zrumienią się na złotobrązowy kolor. Po wyjęciu z piekarnika odstaw foremki na 5 minut do przestudzenia, następnie wyłóż babeczki na talerz. Podawaj na ciepło z liśćmi sałaty.

Smacznego :)

 Babeczki jajeczno – kukurydziane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *